Konstnärligheter

"Kolibri" Akryl och kollage på kartongskiva
 
För några år sedan målade jag tavlan här ovanför och de härunder. Jag hade en "skvätta-färg-på-tidningspapper"-period på den tiden, och jag måste säga att det är ett väldigt tacksamt sätt att göra konst på. Minsta möjliga ansträngning och det ser ändå kreativt ut. Haha. Men jag gillar det faktiskt. Kolibrin är nog min favorit.
 
Utöver den stilen gjorde jag en del husdjurs-porträtt i akvarell åt människor. Det var en av de små affärsidéerna jag hade när mitt egna företag var igång. Uppskattat av många, men nu finns varken tid, ork eller lust till det.


"Schimpans"
Flytande tusch och kollage på kartong


"Randig katt" - Akvarell

 

"Chihuahua" - Akvarell
 


"Fjällen" - Akvarell och bläck 
Vintersaga
Snön knarrade under våra fötter när vi med bestämda kliv vandrade längs den branta stigen in i vintervit skog. Återigen hade vi samlats för att hämta kraft i sagans värld, när vintermörkret varit nära att äta upp våra hjärtan. Solens sista strålar letade sig in mellan träden och lyste upp vår väg fram till den första lägerplatsen. Vi lastade av våra tillhörigheter och såg oss omkring, men var inte helt säkra på om det var det rätta stället för att vila. Vi var två spejare som sändes ut för att söka efter en lämpligare plats, och vi fann den. Invid vattenfallets strand, under en skyddande klippvägg fanns en eldstad och sittplatser, och där valde vi att slå läger för dagen.
 
Vi gjorde upp en eld och grillade vårt hembakade lembasbröd och majskolvar över den. Vi hade även med oss varm choklad som aldrig har smakat godare än då.
 
Jag vet inte hur länge vi var ute, men det kändes både som en underbar evighet och samtidigt bara som ett kort ögonblick. När kylan började leta sig för nära inpå styrde vi vägen hemåt igen. Inne i värmen blev vi bjudna på en riktigt härlig festmåltid och vi åt tills vi inte kunde få ner en bit till. Efter middagen spelade vi sällskapsspel medan våra ögon sakta blev tyngre. En av våra fränder begav sig vidare mot sina hemtrakter, och vi andra sade godnatt och kröp i säng.
 
Dagen efter besteg vi de isiga höjderna ovanför boninghuset, och sedan blev det både mer sällskapsspel och varm choklad innan de övriga i sällskapet for hem till sitt.
 
Vi har haft ännu en perfekt sagohelg och den har gett mig precis den energi och det inre lugn jag behöver såhär års. 
 
Här kan du se mer:
1,5 rum och kök
Lite underhållning jag roade mig med när det blev tillfälligt lugnt på jobbet. Bygga bygga hus...
 
Såhär ser det ut inuti:
1,5 rum och kök. Bara att flytta in! (Badrum finns i källaren)
 
Ritade med pigment-liner och mörkgrå tuschpenna, och lite modifierad i Photoshop.