Mässa med kvinnliga nätverket
I måndags var jag på sommaravslutningen för det kvinnliga nätverket jag är med i. Några av oss var med och ställde ut i en liten mässa, jag var en av dom. Dagarna innan hade jag kämpat järnet för att förbereda allt. Stressigt men roligt! jag fick mycket gjort, bland annat djurporträtten som syns på bilden här ovanför. Jag ska visa dom lite närmare någon dag.
Det var väldigt kul och lärorikt att få stå och presentera sig själv vid ett bord sådär när folk kommer förbi och tittar. Jag träffade många härliga tjejer där som jag hoppas att få se igen! På ett sätt tyckte jag lite synd om alla män som inte fick komma (det är ju nån form av kvinnoprojekt) men på ett sätt var det också roligt att bara tjejer var där. Det blir så härlig "kacklig" stämning :) Bara positivt menat. Kvällen avslutades med en stor grillbuffé.
Agnes Cecilia, en sällsam historia som inspirerar


I fredags hittade jag boken Agnes Cecilia, en sällsam historia, på en liten loppis här i bostadsområdet. Jag blev så glad när jag såg den och tvekade inte en sekund på att köpa, trots att omslaget var lite slitet. När jag var liten pratade alla om hur bra boken var men det blev aldrig av att jag läste den själv. Därför gladde jag mig åt att jag nu fick möjlighet att göra det.

Och vilken bok sen! Den är skriven av Maria Gripe, och är nog egentligen en ungdomsbok men jag kan inte låta bli att bli förälskad i den. Agnes Cecilia, en sällsam historia, innehåller allt det som inspirerar mig: En svunnen tid, gamla hus, mystiska händelser, sorgliga människoöden... Jag svävar som på moln och känner mig som jag gjorde när jag var liten. Då var jag verkligen en bokmal och satt alltid försjunken i olika sagoböcker. Jag var en mycket mer avslappnad själ då, mycket mer full av fantasi.

(Ljusstaken köpte jag också på loppisen. Klockan är från IKEA. Precis som i boken har den stannat, men bara för att jag själv har plockat ur batterierna. Den tickade så jag höll på att bli galen! Nu är klockan evigt 7.00)
Växtkraft, äntligen!

För länge sen, måste vara över en månad sedan, planterade jag en apelsinkärna. Nu har den vaknat!