Creepy Christmas

"He sees you when you're sleeping, he knows when you're awake..."
Idén till bilden fick jag förra året, när jag lyssnade på texterna till olika jullåtar. De går att göra om till rena skräckbilderna, haha. Åh vilken fin julbild! Men vänta...det är nåt som inte stämmer...
(Klicka på bilden för att se en större version)

Idag är det första advent och här hemma har vi tänt ljus, pyntat, lyssnat på julsånger och bakat lussebröd. En riktigt mysig adventsdag med andra ord! ^_^ Inte så creepy som i bilden, haha.

Working girl

Nej jag har inte dött - men ibland känns det så. För att få vardagen (ekonomin) att gå ihop här hemma är jag just nu anställd på 3 olika jobb.

- Som telefonförsäljare (Yes, det är jag som ringer och stör just DIG moahahahaha)
- Som illustratör till ett projekt uppe i Norrland (Riktigt spännande och kul!)
- Som butikssäljare i en butik för hemelektronik (Än så länge bara utbildning, ska bli spännande!)

Det är ett slitigt liv just nu. Jag räknade ut att jag igår, med restid och paus mellan jobben inräknad, hade en 12-timmars arbetsdag. Phuuhh! Men det fungerar. Av förståeliga skäl hinner jag såklart inte blogga så mycket. Trist! Hur som helst är det här bara en tillfällig lösning, såhär kan man inte hålla på i all evighet. Vi får se hur det utvecklar sig framöver. Vi hörs! Typ...
Stealing a pony - drömmar får vara drömmar, mål är mål.

Efter mina grubblerier satte jag mig för att rita - bara för min EGEN skull. Inga krav på särskild stil, korrekta proportioner eller tillräckligt konstnärligt. Utan enbart för att det var roligt! Och det kändes så braaaaa! Jag kände att det viktigaste för mig just nu är att hitta tid till egen kreativitet. Det får bli mitt nya mål för tillfället. Mina mål jag ska sätta upp kommer jag vara fast besluten att nå. Som någon sa, det kan vara ett mål att få ett särskilt illustrationsprojekt. Jag vill ju faktiskt se mitt namn på barnböckerna i butiken. Det är ett av mina mål.
Sen har jag insett att jag faktiskt har drömmar kvar, vissa av dem kommer jag troligtvis aldrig nå och därför behöver jag inte bli deprimerad när jag nått dem. De får fortsätta vara drömmar :)
Till exempel det här med att ha egen häst. Det har jag drömt om sen jag var 5 år. Det skulle vara ytterst otroligt om jag lyckades uppfylla den drömmen, och förresten har jag nog inte tid med en häst iallafall. Men lyckas jag uppnå den drömmen kommer jag såklart bli lyckligare än någonsin.
Och då får jag väl hitta en ny dröm efter det :)


Bjuder hursomhelst på min teckning från igår. En tjej som tänker sno en ponny från ridskolan, hehe. Vet att jag fantiserade om det när jag var yngre och gick i skolan. På idrotten hade vi ibland orientering i en skog nära ett stall. Då drömde jag om att smyga in i stallet, ta en häst och bara galoppera iväg från det tråkiga vardagslivet.

Jag vill ge ett stort tack till mina tecknar-kollegor (och konkurrenter ;), hehe) för att ni delat med er av era tankar och tips kring det här med drömmar och mål. Det var jättebra att få höra ord från människor i samma bransch.